Kauklaistenjärvi ja lintutorni

Kauklaistenjärvi

Järvi on osittain ruovikoitunut ja sen linnusto on tyypillistä umpeen kasvavan matalan järven lajistoa. Järvellä pesii runsaasti esimerkiksi härkälintuja, tukkasotkia ja nokikanoja. Ruovikossa taas viihtyvät mm. ruskosuohaukka ja kerttuset. Parasta aikaa tornilla ovat kevät ja syksy. Lintutorni on kuusi metriä korkea ja sinne mahtuu kerrallaan kahdelle tasolle noin 15 siivekkäiden seuraajaa. Torni osallistuu vuosittain pidettävään Tornien taisto -kisaan.

Kauklaistenjärven lintutornin paikoitus ja infopiste löytyvät Kylätalon läheisyydestä ja se on merkitty erikseen.

Mennavuoren pulkkamäki ja laavu

Pulkkamäki iltavalaistuksessa

Kauklaisten keskustassa, Mennavuorella sijaitsee Kauklaisten kyläyhdistyksen rakentama laavu ja pulkkamäki. Pulkkamäki on iltaisin valaistu ja laavulla voi grillata vaikka makkarat. Laavulla on yleensä polttopuita vapaasti käytettävissä, mutta omat puut voi ottaa varmuuden vuoksi mukaan. Kauklaistentieltä pääsee laavun lähelle talvikelillä autolla. Sulalla kelillä on käveltävä pellon reunassa kulkevaa tieuraa pitkin noin 200 metriä. Laavulta avautuu kylämaisema.

Liikuntapaikat

Kauklaisten kylässä on valaistu 1km kuntorata ja luistinkenttä kylätalon vieressä vapaassa käytössä. Lisäksi kyläyhdistys pitää talvisin noin 9 km latureittiä kylän pelto- ja metsämaisemassa.

Niskuksen venelaituri

Niskuksen venelaituri

Kyläyhdityksellä on Niskuksen laiturilla 22 vuokrattavaa venepaikkaa. Rannassa on myös veneenlaskupaikka.

Niskuksen uimaranta

Niskuksen uimaranta

Uimaranta on kylän ylläpitämä epävirallinen uimaranta. Uimarannalla on vapaassa käytössä grillikatos, pukukopit ja puucee.

Niskuksen lava

Niskuksen lava

Lavalla on järjestetty useita suulitansseja ja possujuhlia. Lavaa vuokrataan myös kesäisin juhlakäyttöön. Lavalla on sähköt ja valaistus sekä ulkovessa.

Vannaskorven kota

Vannaskorven kota sijaitsee Kauklaisista Lapin kirkolle kulkeneen kirkkopolun varrella. Tällä hetkellä sinne pitää viedä mukanaan omat puut. Kota ei ole kyläyhdistyken hoidossa.

Kyläyhdistys vuokraa valkoista 5x8 m kokoista juhlatelttaa. Telttaan on mahdollista vuokrata myös pöydät ja tuolit noin 20 hengelle.